Vi finder de links som du ikke viste du have bruge for.. skriv 2 ord

 • Bunkermuseum Hanstholm
  Oplev nordeuropas største befæstnings-anlæg fra 2. Verdenskrig.
  : 2. Verdenskrig , Anlæg, Bunker , Museum , Hanstholm
 • Skagen Bunker Museum
  Skagen Bunker Museum - Vi giver dig mulighed for at gå på opdagelse i en ægte 2. verdenskrigsbunker. Bunkeren er at finde på Grenen og i bunkeren findes der både filmrum,operationsrum,mandskabsrum,våben osv.
 • Silkeborg Bunkermuseum
  Silkeborg Bunkermuseum - Her kan du opleve den historie, med mange originale effekter fra tiden.
 • Bunkermuseet Hirtshals
  Bunkermuseet Hirtshals - 10. batteri er Danmarks mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det ligger i et prægtigt naturområde ved Hirtshals Fyr og dækker et område på 450 x 750 meter. Området indeholder 3.5 km løbegrave, som forbinder 69 bunkere. I en mandskabsbunker er der indrettet en informationsudstilling, der fortæller om 10. batteri og Hirtshals under besættelsen, og i andre bunkere har man genskabt den oprindelige indretning.
 • Tirpitz
  Tirpitz.dk - Den gamle kanonstilling ligger som en kolos i sandet men er blot en lille rest af Hitlers enorme bunkerprojekt, Atlantvolden. Indgang til bunkeren foregår gennem en underjordisk udstillingstunnel fra den ny museumsbygning. Tag en god ven i hånden og gå på opdagelse i den mørke kanonbunker fra Anden Verdenskrig.
 • Fredericia under Besættelsen.
  Fredericia under Besættelsen - Bunkermuseet er et af de ca. 5.800 beskyttelsesrum, der i årene 1944-1945 blev opført i landets større byer til beskyttelse af civilbefolkningen i forbindelse med luftangreb. Museet er indrettet i en dobbeltbunker med to kupler og indeholder en lille billed- og lydudstilling med øjenvidneberetninger fra Fredericia under Besættelsen.
 • Besættelsesmuseum Fyn
  Besættelsesmuseum Fyn - I museets bunker får du historien om det største tyske anlæg på Fyn. Få oplevelsen af at være i bunkerens dunkle belysning og små rum. På gården Rosendal bag ved bunkeren får du historien om modstandskampen på Fyn. Fortællinger om sabotager og modstandsfolk, men også om likvideringer og tysk terror.
 • Bangsbo Fort
  Bangsbo Fort - Kystmuseet Bangsbo Fort ligger i 82 meters højde med en formidabel udsigt ud over Frederikshavn og Kattegat.
 • Skanderborg Bunkerne
  Skanderborg Bunkerne - Der er andet end bøgetræer i skoven ved Skanderborg. Rundt omkring er der spor efter det tyske Luftwaffes hovedkvarter i Danmark under 2. verdenskrig. Der er flere bunkere, hvoraf de to tidligere kommandobunkere er indrettet som Museumsbunkere. 
 • Rye Flyveplads
  Rye Flyveplads - Verdens smukkest beliggende Flyveplads” – det kan naturligvis diskuteres om dette udsagn er rigtigt, men ikke desto mindre er det sådan flyvepladsen beskrives i Silkeborg Avis den 28. marts 1939. At flyvepladsen omgives af et smukt landskab, er der ingen tvivl om, alligevel er det en af de mindre kendte flyvepladser i Danmark.Få hundrede meter
 • AtlantikWall.dk
  atlantikwall.dk - Atlantikwall i Danmark. Alt om støttepunkter og Regelbau programmet.
 • Fanø i Atlantvolden
  Fanø i Atlantvolden - Fanø udgjorde under 2. Verdenskrig den del af befæstningen omkring Esbjerg og dennes vigtige havn. Formålet var at forindre, at havnen kunne bruges til understøttelse af en eventuel Allieret invasion. som følge heraf blev Fanø udbygget med knap 300 bunkere, der især er placeret på øens nordlige del. Befæstningen omfattede et større antal kyst- og luftværnsbatterier samt befæstning langs kysten, og der blev udlagt i alt 49.000 miner på øen. De tyske besættelsestropper udgjorde ca. 3.000 mand, hvortil kom ca 1.200 danske arbejdere, der deltog i bunkerbyggeriet. Den lokale befolkning på ca 3.000 sjæle var således i undertal på deres egen ø. De fleste bunkere ligger stadig i landskabet, og det er muligt at komme ind i hovedparten af dem.
 • Tarp Bunkermuseum
  Tarp Bunkermuseum - Bunker 75665 er beregnet til 20 mand jvf. regelbau. Ydermure og det armerede betonloft er 2 meter tykke og skillevæggene hele 1 meter. Bunkeren 75665, der er beliggende i Tarp nær Esbjerg, er dog udført med ekstra vægtykkelse på 3 meter. Bunkeren, der er støbt d. 11. juni 1943 , er støbt af hele 928 M3 jernbeton. Organisation Todt afleverede den til værnemagten d. 24. august 1943
 • Atlantvoldsydvest.dk
  Atlantvoldsydvest.dk - Esbjerg Havn i Atlantvolden - Anden Verdenskrigs kulturspor i Sydvestjylland.
 • Hanstholmregistreringen
  Hanstholmregistreringen - Denne hjemmeside viser overvejende registreringen af tysk befæstningsbyggeri i den tidligere Hanstholm kommune, altså i området fra Bulbjerg over Hjardemål, Vigsø, Hanstholm, Hanstholm Vildtreservat til Klitmøller. Der er også materialer om stillinger ved Svinkløv, kyststrækningen Svinkløv - Bulbjerg, kyststrækningen Klitmøller - Vorupør, Stenbjerg, Lyngby, Lodbjerg Fyr, Agger Tange og Bovbjerg Fyr. Efterhånden er flere og flere stillinger kommet til, og registreringen dækker nu hele Thy og stillinger i Vester Han Herred til Slettestrand.
 • Foreningen Esbjerg i Atlantvolden
  Foreningen Esbjerg i Atlantvolden - Foreningen ønsker at formidle historien som udspillede sig i tiden 1940-45 i og omkring Esbjerg. Dette gælder alle aspekter, lige fra modstand og hverdag til besættelsesmagten og befæstningsanlæggene. På hjemmesiden kan du finde informationer om historien, arrangementer vi afholder og vores forening
 • Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred
  Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred - At fremme interessen for forskning i besættelsestidens historie i Thy og Vester Hanherred. *At holde forbindelse mellem personer og grupper i området, der arbejder med parallelle problemer indenfor besættelsestidens historie i Thy og Vester Hanherred.
 • Dines Bogø
  1940-1945.beretning.dk - Konsulent, Artikler, Bøger , Guideture, Foredrag
 • Reganvest.dk
  Reganvest.dk - REGAN VEST atombunkeren ved Rold Skov i Nordjylland blev i 1960'erne bygget til regeringen og kongehuset i tilfælde af 3. verdenskrig. Indgangen til REGAN ...
 • Nordjyskemuseer.dk/regan-vest/
  Nordjyskemuseer.dk/regan-vest/ - Hovedattraktionen er den atomsikre bunker REGAN Vest, der blev opført i al hemmelighed i 1960'erne. Bunkeren er ikke et militært anlæg, men blev bygget med ...
 • Odense Bunkermuseum
  Odense Bunkermuseum - Bunkeren ligger under vandrehjemmet, Kragsbjergvej 121. Kom og oplev den 450kvm store atombunker, der tidligere husede Odense Kommunes kommandocentral. Det var stedet, hvor borgmesteren og infrastrukturens nøglepersoner skulle sidde, i det værst tænkelige tilfælde, under Den Kolde Krig.
 • Koldkrigsmuseum Langelandsfort
  Koldkrigsmuseum Langelandsfort - Koldkrigsmuseum på Langeland. Oplev vores udstillinger såsom langelandsfortet, hvis krigen kommer.. og spionhistorier. Få guidet tur eller gå rundt selv.
 • Danmark på Film
  Danmark på Film ((Den Kolde Krig)) - I marts 1946 udtaler den britiske politiker Winston Churchill, at et 'Jerntæppe' har sænket sig igennem Europa fra Baltikum til Adriaterhavet.
 • Danmark under Den Kolde Krig
  Danmark under Den Kolde Krig - Siden fokuserer på historien om Danmark under Den Kolde Krig, det danske forsvar samt de civile og militære anlæg fra perioden.
 • Dr.dk
  dr.dk - Hemmelige underjordiske gange og privat værelse til dronningen: Her er seks fascinerende bunkere fra Den Kolde Krig.
 • Dansk Koldkrigsforening
  Dansk Koldkrigsforening - En aktiv forening som er interesserede i historien om den kolde krig, primært i Danmark, men alt som omhandler den kold krig har vores interesse.
 • Koldkrigsmuseum Stevnsfort
  Koldkrigsmuseum Stevnsfort - Underjordisk fort fra Den Kolde Krig

Fortroligt.net